اصول مذاکره

اصول مذاکره

شاید برای شما هم به عنوان یک تاجر، یک نویسنده ، یک برنامه ­نویس و یا یک فرد معمولی ، پیش آمده است که در محیط کاری و یا در هنگام خرید یک کالا نیازمند استفاده از فنون قدرتمند مذاکره باشید. به عنوان مثال شما به عنوان یک  مدیر عامل باید  بتوانید با مشتری‌های شرکت به خوبی مذاکره کرده و رضایت آن‌ها را برای ادامه همکاری جلب نمایید.

اما فراموش نکنید که به کارگیری یک روش مذاکره، همیشه برای یک دسته خاصی از افراد پاسخ‌گو خواهد بود .بنابراین در به کار بردن اصول و قوانین مذاکره باید به راهکارهای کلیدی مذاکره‌موفق آشنایی کامل داشته باشید. تا بتوانید در مذاکرات با شرکای تجاری رقیبتان ، پیروز میدان باشید.

در ادامه سایت سخن امید برخی از راهکارهای طلایی مذاکره‌ موفق برای آشنایی بیشتر شما جمع اوری کرده است تا شما را در انجام این امر به خوبی یاری کند

عدم قطع مذاکره با حالت قهر گونه و یک طرفه

شما هرگز نباید به عنوان یک فرد موفق  و با پشتکار ، در طول فرآیند مذاکره عصبی شده و این فرآیند را به یک‌باره متوقف کنید. یا با اصلاح با قهر کردن از ادامه یافتن فرآیند گفتگو انصراف دهید.زیرا این امر می‌تواند عواقب بسیار ناگواری ، مانند قطع رابطه همیشگی با طرفین صحبت را برای شما در پی داشته باشد.

 به عنوان مثال شما به عنوان نماینده شرکت تجاری محل کارتان ، در یک مناقصه بزرگ شرکت کرده‌اید. تا بتوانید با نمایندگان رقبای تجاری‌ شرکت به مذاکره بپردازید. آیا قطع یک‌باره مذاکره و خروج از آن ، عواقبی جز از دست دادن یک مناقصه موفق  را برای شما در پی خواهد داشت! طبیعتاً خیر !

بنابراین در هنگام گفتگو با افرادی که قصد عصبانی کردن شما را دارند تا از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و مذاکره را به نفع خودشان به پایان برسانند خوددار باشید و تا حد امکان  با حفظ آرامش خاطر در لحظه عصبانیت بحث را به سوی مسائل عمومی سوق دهید.

پیش از پایان مذاکره نتایج آن را علنی نکنید

قبل از این که یک مذاکره‌موفق را پشت سر بگذارید و به دست آورد نهایی دست پیدا کنید، از علنی کردن یا در گفتمان عامیانه‌تر “جار زدن” نتایج مذاکره در میان دیگران خودداری فرمایید.

به عنوان مثال شما قصد دارید تا به همراه دوستتان  یک کافی شاپ افتتاح کنید و تا حدودی هم پول پس انداز کرده‌اید . تمامی قول و قرارها را هم با یکدیگر گذاشته‌اید و محل مورد نظر را هم برای رهن و اجاره انتخاب کرده‌اید و تقریباً تمامی مراحل را پشت سر گذاشته‌اید.

اما ممکن است درست در لحظه آخر، دوست شما از ادامه شراکتش انصراف دهد ، یا این که مالک مکان مورد نظر را به شما اجاره ندهد ، یا این که به هر دلیل  فضایی و غیر قابل انکاری این امر صورت نپذیرد. در این صورت علاوه بر این که شما روحیه‌تان را برای ایجاد یک کسب و کار از دست می‌دهید. بلکه سرزنش‌های اطرافیان نیز مانند نمک بر روی زخم ، دائماً این خاطره تلخ را برای شما یادآوری خواهند کرد. در نتیجه نتایج را قبل از پایان مذاکره بازگو نکنید.

چهار اصل مهم برای انجام فرآیند مذاکره

اگر به عنوان یک مذاکره‌کننده و به عنوان یک نماینده برای مذاکره در محلی حاضرشده‌اید ، این چهار اصل می‌تواند یاری بخش شما در انجام فرآیند مذاکره باشد.

شخصیت یا سازمان متقابل در فرآیند مذاکره را به خوبی شناسایی کنید و با وجود آگاهی و آمادگی کامل در فرآیند مذاکره شرکت کنید.

زمان‌بندی را از دست ندهید و سعی کنید با جملات سؤالی و مفید بیشترین تأثیر را در یک فرآیند مذاکره داشته باشید.

نظرات خود را بیان کنید و انتظار هر عکس العملی را از طرف مقابل داشته باشید . تا بتوانید به خوبی فرآیند مذاکره را در دست بگیرید و هدایت کنید.

مهارت‌های شنیداری‌تان را تقویت کنید  و تا پایان یافتن مذاکره بر اصول آن پایبند بمانی.

پنج روش مذاکره فروش موفق

اگر به فروشندگی علاقه‌مند هستید و فن بیان خوبی هم دارید ، اما  اطلاعات دقیقی در رابطه با شروع کار و چگونگی اصول موفق در فروشندگی ندارید. این پنج  روش می‌تواند مذاکره شما را با خریدار به یک گفتگو موفق و پر بازده تبدیل کند.

امتیازات مذاکره را در ذهن خودتان به طور شفاف و واضح مرور کنید.

ابتدا به سخنان خریدار گوش دهید ، سپس صحبت کنید. چرا که صحبت کردن پی‌درپی  وبدون  تنفس  سبب آزردگی و در پی آن از دادن مشتری خواهد شد.

بازه‌ی ارقام پیشنهادی را به خوبی دسته بندی کنید ، تا مشتری از قدرت انتخاب بیشتری برخوردار باشد.

مطلقاً فقط در مورد قیمت محصول صحبت نکنید ، زیرا امتیازات محصول از اهمیت بیشتری نزد مخاطب برخوردار می‌باشند. به اصول انسانی  رابطه پایبند باشید و  از دروغ گفتن به مشتری جهت حفظ تداوم رابطه بپرهیزید

مقاله های مرتبط :

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments